FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jurjević: SDP nije splitskoj gradskoj vlasti omogućio da ostane do kraja mandata

Autor: ddad
SPLIT, 12. ožujka 2012. (Hina) - Vijećnik SDP-a u splitskome Gradskom vijeću Marin Jurjević u izjavi novinarima odbacio je optužbe Sanje Bilač po kojima je SDP gradskoj vlasti omogućio da ostane do kraja mandata te je optužio vijećnike HDZ-a da su napustivši sjednicu "spasili Keruma jer se neće morati izjašnjavati o raspisivanju referenduma o gradonačelnikovoj smjeni".

Troje vijećnika HDZ-a napustilo je sjednicu pošto je predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić obila u dnevni dnevni red uvrstiti zahtjev Sanje Bilač za njezinom smjenom. Bilač je zamjerila SDP-ovim vijećnicima što nisu poduprli taj njezin zahtjev te da nisu predložili da se na dnevni red uvrsti točka o raspisivanju referenduma kojim bi se tražila smjena gradonačelnika Željka Keruma zbog nepripremljenosti gradskih vlasti za nedavne snježne oborine u Splitu.

"Nije Kerum zaposlio moju obitelj, nego je zaposlio obitelj predsjednika splitskoga SDP-a Marina Jurjevića. Jurjević i Kerum su imali zajedničku tvrtku 'Riva' d.o.o. tijekom rata i - dok su ljudi ratovali - oni su zajedno trgovali", rekla je Bilač.

Jurjević je novinarima rekao da su te optužbe laži jer nikada nije bilo zajedničke tvrtke SDP-a i Keruma. Pritom je potvrdio da je postojala tvrtka "Riva" u vlasništvu splitskoga SDP-a koja se bavila trgovinom i nabavom suhomesnatih proizvoda iz Španjolske te je tako pomagala onima koji su zbog političkih uvjerenja ostajali bez posla.

Na pitanje novinara je li ta tvrtka trgovala s Kerumom, Jurjević je odgovorio: "Ako je tvrtka i trgovala s Kerumom, ali ja to ne znam jer nisam bio direktor, onda je možda trgovala s dvije vreće šećera ili tjestenine, ali to nema veze sa zajedničkim poslovanjem s Kerumom jer i tada su to bila dva svijeta."

SDP-ovi su vijećnici izvijestili novinare kako su jutros prikupili devet potpisa vijećnika SDP-a i HNS-a te neovisnih vijećnika Igora Boraske i Luke Roguljića na temelju kojih će se tražiti zaključak o raspisivanju referenduma za smjenu Keruma. Objasnili su kako za to nije potrebna posebna točka dnevnog reda, nego je dovoljan zaključak.

Današnju izvanrednu tematsku sjednicu Gradskog vijeća sazvao je gradonačelnik Kerum na temelju zahtjeva od 13. veljače koji je tada potpisalo 12 vijećnika SDP-a, HNS-a i HDZ-a te neovisni vijećnici Igor Boraska i Luka Roguljić (koji je tada još bio vijećnik HSP-a).

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙