FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli Dani antifašizma u Opatiji

Autor: dsil
OPATIJA, 7. ožujka 2012. (Hina) - Projekcijom dokumentarnog filma Silvia Mirošničenka "Dnevnik jednog skinsa" u Opatiji su počeli Dani antifašizma.

Film u formi dnevnika govori o neslužbenoj skins-sceni u Zagrebu. Skinsi ili skinheadsi su supkulturna skupina mladih, uglavnom radikalnoga i isključivog svjetonazora, među kojima su i zagovaratelji rasizma i nacizam u izvornom obliku.

Namjera organizatora manifestacije Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Opatije i Liburnije te opatijske Gimnazije "Eugen Kumičić" jest borba protiv nasilja među mladima i suzbijanje govora mržnje.

Sutra se manifestacija nastavlja forum-teatrom o govoru mržnje. U izvedbi forum-teatra sudjeluju opatijski srednjoškolci, a može sudjelovati i publika. Taj je program ponajprije namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola Liburnije.

Završnog dana, u petak, predviđena je panel-diskusija s temom "Antifašizam i desni radikalizam u Hrvatskoj i Europi", a organizatori najavljuju sudjelovanje hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića.

Dani antifašizma održavaju se treću godinu zaredom.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙