FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Scarlett Johansson glumi Janet Leigh u filmu o "Psihu"

Autor: gvla
ZAGREB, 2. ožujka 2012. (Hina) - Američka glumica Scarlett Johansson uskočit će pod tuš kako bi igrala glumicu Janet Leigh u filmu o nastanku klasičnog horora "Psiho" Alfreda Hitchcocka, kojega će glumiti britanski kazališni i filmski glumac Anthony Hopkins, pišu britanski mediji.

Glumačku postavu upotpunit će Helen Mirren u ulozi redateljeve supruge Alme u novom filmu "Alfred Hitchcock and the Making of Psycho" (Alfred Hitchcock i nastanak Psiha), temeljenog na istoimenoj knjizi Stephena Rebella iz 1990.

Johansson će glumiti američku glumicu Janet Leigh, najpoznatiju upravo po ulozi Hitchockove heroine iz "Psiha" Marion Crane, tajnice iz Arizone koja pobjegne s 40 tisuća dolara i nađe se nasmrt izbodena pod tušem u motelu Bates.

Biografski film o legendarnom britanskom filmašu bavit će se "neispričanom pričom" o problemima s kojima se suočavao u financiranju toga psihološkog trilera iz 1960. "Psiho" je nezavisan film koji je redatelj financirao iz vlastita džepa, raspolažući s budžetom od tek 806 tisuća funta. Snimanje je bilo izuzetno teško, a Hitchcock je bio prisiljen na neuobičajeno mnogo ponavljanja.

Ključna scena pod tušem, koja traje tri minute, snimana je šest dana. Brojne se legende raspredaju o snimanju te scene, uključujući tu da je Hitchcock inzistirao da voda bude ledena kako bi Leigh uvjerljivije vrištala. Navodno je tijekom snimanja zbijao brojne neslane šale na njezin račun, te je primjerice skrivao razne verzije leša majke u njezinoj garderobi.

Film je u početku izazvao brojne kontroverze, te je spisateljica Caroline Lejeune čak naprasno napustila dvoranu za novinarske projekcije i trenutačno dala ostavku na mjesto filmskog kritičara za list "Observer". No, Hitchocku se rizik ipak isplatio. "Psiho" je postao veliki filmski hit i danas se smatra njegovim najnadahnutijim djelom.

"Alfred Hitchcock and the Making of Psycho" će u produkciji tvrtke Fox, prema zajedničkom scenariju Rebella i Johna McLaughlina, režirati Sacha Gervasi.

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙