FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati i Ministarstvo o HŽ-u

Autor: dduk
ZAGREB, 1. ožujka 2012. (Hina) - U tijeku je imenovanje novih uprava u HŽ Holdingu i povezanim društvima HŽ-a od kojih se očekuju planovi restrukturiranja i poslovanja, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture nakon sastanka pomoćnika ministra Jasmina Krizmanića s predstavnicima sindikata o stanju i problemima u sustavu Hrvatskih željeznica i društvima kćerima.

Krizmanić je predstavnike Nezavisnih hrvatskih sindikata, Udruge radničkih sindikata Hrvatske i Sindikata hrvatskih željezničara izvijestio kako je u tijeku imenovanje novih uprava u HŽ Holdingu i povezanim društvima HŽ-a s kojima će se odmah razgovarati o pokretanju investicija i rješavanju nagomilanih problema.

Od novih uprava očekuju se planovi restrukturiranja i poslovanja pri čemu će se voditi briga o radnicima, kazao je Krizmanić napomenuvši da je željeznica prioritet Vlade.

Sustav HŽ-a, prema njegovim riječima, prije svega kroz racionalizaciju poslovanja treba što prije prilagoditi nadolazećim tržišnim uvjetima kada će ulaskom Hrvatske u punopravno članstvo EU-a tržište biti otvoreno europskim željezničkim prijevoznicima.

Predstavnici sindikata ukazali su na vrlo teško stanje na željeznici, posebice proizvodnji i održavanju željezničkih vozila i ulaganju u željezničku infrastrukturu, kaže se u priopćenju.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙