FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đ. Đaković Grupa: 800 milijuna kuna prihoda u 2011.

Autor: sbro
SLAVONSKI BROD, 17. veljače 2012. (Hina) - S 800 milijuna kuna prihoda i 9,3 milijuna kuna neto dobiti ostvarenih u prošloj godini Đuro Đaković Grupa, koju čini sedam tvrtki, optimistično gleda u budućnost, istaknuo je na obilježavanju 91. obljetnica postojanja i rada Đakovića predsjednik Uprave Zdravko Stipetić.

Za ovu godinu najavio je prihode od 1,18 milijardi kuna te dobit od 25 milijuna kuna. Vjerujemo da će napori i aktivnosti koje su poduzete, a vezane su za naše osnovne programe, uroditi plodom, a onda je budućnost grupe osigurana u sljedećih nekoliko godina, kazao Stipetić.

To se prije svega odnosi na vojni program, proizvodnju borbenih oklopnih vozila za potrebe Hrvatske vojske, koji se realizira u suradnji s finskom Patriom, a s Patriom Đaković planira osvajanje i trećih tržišta, kazao je.

Uz proizvodnju komponenti za naftnu i petrokemijsku industriju te za energetski sektor, kao i razvijanje programa u području obnovljivih izvora energije, u Đakoviću veliku priliku vide i u daljnjem razvoju svog drugog stožernog programa proizvodnje tračničkih vozila. Optimizam podgrijavaju i najave Vlade o ulaganjima u željeznicu i energetiku.

Investicije u obnovljive izvore energije i željeznički promet mogu se vrlo brzo pokrenuti. Vjerujem da će slično razmišljati i Vlada i da će prvenstveno otvoriti mogućnost da se ide u takve projekte, kaže prvi čovjek Hodinga Đaković.

U prilog tomu ide i strateško partnerstvo s Hrvatskim željeznicama, čiji je predsjednik uprave Zlatko Rogožar podsjetio na najave o investiranju u mobilne kapacitete.

Za Đakovića je tu bitan teretni program, koji ide dalje, kao i planirana izgradnju 200 cisterni te naftnog terminal u Slavonskome Brodu, kaže Rogožar.

(Hina) xsbro yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙