FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kijev pozvan izručiti osumnjičenika za napad na Putina

Autor: rtom
MOSKVA, 1. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Rusija je ukrajinskim vlastima predala službeni zahtjev za izručenjem Adaam Osmajeva uhićenog u Ukrajini u okviru istrage o planiranom atentatu čečenskih islamista na ruskog premijera Vladimira Putina, objavilo je u četvrtak rusko državno odvjetništvo.

"Rusko državno odvjetništvo predalo je ukrajinskoj strani zahtjev za izručenjem Adama Osmajeva kako bi protiv njega pokrenulo sudski postupak", objavljeno je u priopćenju.

Ruske vlasti od 2008. tragaju za 31-godišnjim Čečenom Osmajevim zbog "terorističkih zločina".

Osmajev je u veljači uhićen u Ukrajini zbog skrivanja eksploziva, a istraga je "utvrdila da je bio umiješan u pripremu neuspješnog atentata na ruskog predsjednika Vladimira Putina".

Moskva je u ponedjeljak objavila da su ruske i ukrajinske obavještajne službe razotkrile plan za napad na premijera Putina, samo tjedan dana do predsjedničkih izbora 4. ožujka na kojima je Putin favorit. Dvije su osobe uhićene, a među njima Osmajev koji je priznao da je radio za Dukua Umarova, vođu čečenskih pobunjenika na ruskome Kavkazu, čovjeka kojega Moskva smatra svojim "neprijateljem broj 1".

(Hina) xrt ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙