FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: istraga protiv TV kanala zbog praćenja prosvjeda

Autor: vkla
MOSKVA, 16. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Rusko tužiteljstvo otvorilo je u četvrtak istragu protiv jednog nezavisnog televizijskog kanala zbog načina praćenja prosvjeda protiv premijera Vladimira Putina koji će za manje od tri tjedna sudjelovati u utrci za predsjednika države.

Putin se nada uvjerljivoj pobjedi na izborima koji će se održati 4. ožujka, a u tekstovima koje je ovih dana objavljivao u vladinu dnevniku Komsomolska pravda najavio je niz mjera koje bi morale umiriti sve masovnije i žešće urbane mase. Na prosvjedima u gradovima diljem Rusije Putina se prikazuje kao tvrdolinijaša koji vlada putem korumpiranog i strogo kontroliranog političkog sustava.

No, sve su vidljiviji znakovi da Putin gubi strpljenje s nezavisnim medijima. U isto vrijeme, tužiteljstvo pokreće istragu protiv kabelske televizije i internetskog televizijskog kanala Dozhd.

Tužitelji su priznali da istražuju financiranje medijskog praćenja prosvjeda na zahtjev parlamentarnog zastupnika Roberta Shlegela iz Putinove vladajuće stranke Ujedinjena Rusija. Shlegel je bivši glasnogovornik proputinovskog omladinskog pokreta Naši.

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙