FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Mrsić o izmjenama ZOR-a

Autor: tmis
ZAGREB, 29. veljače 2012. (Hina) - Zakon o radu (ZOR) je nešto o čemu svi imaju različito mišljenje, a kako se ova Vlada opredjelila za socijalni dijalog od socijalnih partnera sindikata, Hrvatske udruge poslodavaca i drugih očekuje razmišljanja oko izmjena tog zakona, kazao je danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Mrsić je to kazao na okruglom stolu u sklopu današnje konferencije "Znanjem i inovacijama do konkurentne Hrvatske" koju je organizirala tvrtka Microsoft Hrvatska.

Istaknuvši da buduće promjene ZOR-a trebaju biti u dogovoru sa socijalnim partnerima, ministar je kazao da već postoji visoka suglasnost svih oko nekih promjena.

Među njima je svakako ona i o izmjenama članka kojim se uređuje trajanje i primjena kolektivnog ugovora, jer je neodrživo da se nakon što mu istekne važnost kolektivni ugovor primjenjuje dok se ne ispregovara novi. To onda tako može trajati beskonačno, jer pritom obje pregovaračke strane kalkuliraju te je stoga važno to mijenjati, naglasio je Mrsić.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙