FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandiću uručena pozivnica za 186. samoborski fašnik

Autor: jjur
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - Zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću danas je u Gradskoj upravi u nazočnosti Princa Fašnika, Princeze Srake, Fiškala i Sudeca samoborski gradonačelnik Krešo Beljak uručio pozivnicu za 186. samoborski fašnik.

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak pozvao je Bandića u Slobodnu Fašničku Republiku Samobor, a Fašnički Fiškal rekao je da će se Bandić idealno uklopiti u ovogodišnju temu fantazije jer je on "fantazist politike". Osim poziva na fašnik, ponudili su mu i mjesto glavnog povjerenika u Fašničkoj Uniji.

"Prisežem da dolazim i prihvaćam sve funkcije, sve prihvaćam", odgovorio im je Bandić u fašničkome duhu i dodao kako "oni ne mogu tražiti koliko on može obećati".

Na novinarski upit zašto u Zagrebu nema fašnika, Bandić je odgovorio da Zagreb svoja vrata polako otvara fašniku, ali, dodao je, treba se i diviti onima koji su najbolji u tome, a to je Samobor.

"Što se tiče Zagreba, sve maske su pale, oporba nam radi fašnik, nemaju se više u što maskirati i čestitamo kolegama jer to rade kvalitetno", kazao je Bandić.

Na pitanje koje su maske ove godine najtraženije, fašnička Princeza Sraka odgovorila je kako nema favoriziranja i da su sve maškare dobrodošle. "Mašti na volju, dajte si oduška, budite ono što ste cijeli život željeli biti, a možda niste imali prilike", dodala je.

Tema Samoborskog fašnika ove je godine "Samoborska fašnička fantazija u Srakolendu", a fašnik počinje 11. veljače, kada će vlast 186. put preuzeti maske i proglasiti Slobodnu Fašničku Republiku.

Posjetitelje očekuju mnogi koncerti, skečevi fašničkih likova, povorke maskiranih skupina iz svih krajeva Hrvatske i maskirana alegorijska kola, ulični zabavljači i animatori, izbor najbolje maske, Dječji fašnik i na kraju suđenje pučističkome Princu Fašniku i njegovo spaljivanje na pokladni utorak, 22. veljače, uz vatromet kojim se fašnik zatvara.

(Hina) xjjur yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙