FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sveučilišna organizacija HSS-a: povećanje cijene ZET-a sramotna odluka

Autor: mbuj
ZAGREB, 29. veljače 2012. (Hina) - Zagrebačka Sveučilišna organizacija HSS-a danas je povećanje cijene gradskog prijevoza nazvala pogrešnom i sramotnom odlukom koja pogađa apsolutno sve - studente, srednjoškolce i zaposlene.

"Vožnja ZET-om nije hir niti luksuz već je potreba svakog građanina. Da su se tom idejom vodili naši gradski oci sigurno ne bi donijeli ovakvu sramotnu odluku", rekao je član predsjedništva Sveučilišne organizacije HSS-a Matej Orešković na konferenciji za novinare ispred zagrebačkog Studentskog centra.

Od sutra, kada nastupe sva najavljena poskupljenja studenti mogu i morat će proglasiti bankrot pred sobom i državom znanja, poručio je.

Protivimo se novom udaru na studentski standard i pozivamo donositelje odluka da ih preispitaju, naglasio je i upitao zna li itko u državi - nakon povećanja školarina, PDV-a i cijena prijevoza - nekom poskupljenju reći "ne" i zaštiti studente i ostale građane.

Istaknuo je kako su razočarani prijedlogom Zagrebačkog holdinga kao i time što ga je prihvatio gradonačelnik Milan Bandić koji se uvijek, kako je rekao, "prezentira kao zaštitnik mladih i socijalno ugroženih". Razočarani su i Gradskom skupštinom koja se, dodao je, kao i gradonačelnik također uvijek zalagala za socijalna pitanja u Zagrebu.

Naglasio je kako gubitak ZET-a "nisu izazvali studenti, srednjoškolci i građani Zagreba nego neracionalna politika i upravljanje političkih menadžera u Zagrebačkom holdingu" i zaključio kako "ovom odlukom Skupštine i gradonačelnika studiranje postaje luksuz u gradu socijaldemokracije".

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙