FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antičević: Vlada nastavlja projekte na zadarskom području

Autor: barn
ZADAR, 28. veljače 2012. (Hina) - Vlada je u ovogodišnjem proračunu izdvojila značajna sredstva za nastavak realizacije triju kapitalnih projekata na zadarskom području - Luke Gaženica, Poliklinike i Dječjeg centra Mocire, kazala je danas na konferenciji za novinare u Zadru saborska zastupnica i predsjednica zadarskog SDP-a Ingrid Antičević Marinović, odgovarajući na prozivke iz predizborne kampanje da će nova vlast zaboraviti zadarski kraj.

Za dovršetak Poliklinike zadarske Opće bolnice osigurano je 46 milijuna kuna ili 7 više u odnosu na lanjsku godinu, za Luku Gaženicu su namijenjena 94 milijuna kuna, što je gotovo dvostruko više nego u prošlogodišnjem proračunu, a za Dječji centar Mocire 4 milijuna kuna, što je znatno više od lanjskih 360 tisuća kuna, kazala je.

Svi oni koji su govorili da će ovaj kraj biti zaboravljen nisu bili u pravu, ustvrdila je. "Svi projekti, ne samo da idu dalje nego su osigurana znatna, pa i dvostruko veća sredstva", poručila je, kako je kazala - svim "nevjernim Tomama" i onima koji su plašili građane dolaskom nove vlasti.

"Pokazalo se da nije presudno koliko je zastupnika u Saboru iz Zadra, ovo je hrvatska vlast. Koliko je zadarskih zastupnika sporedno je pitanje. Glavno je pitanje da se vodi računa o ovom našem području kao i o svim ostalim", rekla je zastupnica Antičević – Marinović.

Podsjetila je da je projekt Luke Gaženica započela koalicijska vlada pred kraj mandata, dodavši da će ga po svoj prilici ova vlada i dovršiti.

"Proračun je zapravo poruka da ne možemo više trošiti nego zarađivati. Ovo je proračun koji je sačinjen u vremenu destrukcije nelikvidnosti i to tako velike da je gotovo uništila naše gospodarstvo. Upravo zato će čitava energija vlade biti usmjerena na investicije", istaknula je Ingrid Antičević Marinović dodavši da će se savjesnim upravljanjem moći i ostvariti ovaj proračun.

(Hina) xbarn ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙