FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijske snage granatirale Homs

Autor: akoz
AMMAN/BEJRUT, 11. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Sirijske snage su u subotu bombardirale neke četvrti grada Homsa nastojeći slomiti pobunu protiv predsjednika Bašara al-Asada dok njegova saveznica Rusija najavljuje da neće prihvatiti arapski mirovni plan koji kruži u Ujeidnjenim anordima.

Aktvisti su rekli da je u posljednjim napadima u tjedan dana dugoj opsadi Homsa ubijeno sedmero ljudi. Muhamed Hasan, sirijski oporbeni aktivist, agenciji Reuters je telefonom rekao da je među ubijenima u granatiranju četvrti Bab Amro i jedna 55-godišnja žena.

Subotnje krvoproliće uslijedilo je nakon što je petak u bombaškom napadu na baze snaga sigurnosti u Aleppu ubijeno najmanje 28 osoba a pobunjenici tijekom noći vodili borbe sa sirijskom vojskom u predgrađu Damaska.

Svijet je, međutim, još uvijek duboko podijeljen glede puta okončanja sukoba. Prije tjedan dana su Rusija i Kina uložile veto na nacrt rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a koji su pripremile zapadne i arapske zemlje a u kojem se podržava poziv Arapske lige Asadu da odstupi s vlasti. Saudijska Arabija je u međuvremenu za Opću skupštinu UN-a pripremila novi nacrt sličan ranijem. Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov je u subotu, međutim, rekao da Moskva ne može u Općoj skupštini podržati "isti neuravonteženi tekst rezolucije".

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙