FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srebrić: Uefa prati situaciju u HR nogometu

Autor: dlug
ZAGREB, 27. veljače 2012. (Hina) - Izvršni odbor Hrvatskog nogometog saveza (HNS) danas je prilično suzdržano odgovorio na poruke ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića koji je prošli tjedan na sastanku s čelnicima HNS-a poručio da se očekuju ostavke aktualnog vodstva ukoliko nisu u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je na konferenciji za novinare izjavio da je primljeno na znanje izvješće sa sastanka s ministrom te da je rasprava na IO-u bila konstruktivna dodavši kako je odlučeno da će se poduzeti potrebne aktivnosti da bi HNS normalno funkcionirao. Na novinarski upit o mogućim sankcijama Uefe zbog uplitanja politike u sport, Srebrić je odgovorio da Uefa raspolaže sa svim informacija i da prati događaje u hrvatskom nogometu, te da ćemo u narednom vremenu vidjeti kako će reagirati.

Srebrić je izvijestio da će se redovna Skupština HNS-a održati devetog ožujka. "Ta skupština ne može biti izborna jer za sazivanje izborne vrijedi posebna procedura," kazao je Srebrić. Na pitanje novinara hoće li pozvati ministra Jovanovića na skupštinu, Srebrić je rekao da na to pitanje ne može odgovoriti.

Također IO je usvojio finacijski izvještaj za prošlu i plan za ovu godinu. Prošle godine HNS je imao prihod od 90 milijuna kuna, a isto toliko su bili i rashodi. Za ovu godinu se planira 133.2 milijuna kuna prihoda i 130.4 milijuna kuna rashoda, što znači da bi savez trebao imati višak od 2.8 milijuna kuna. Usvojen je i zaključak da se klubovima Prve i Druge HNL financijski pomogne od sredstava koje će se zaraditi od sudjelovanja na EP u Poljskoj i Ukrajini. Savez klubovima planira pomoći sa pet posto od onoga šo će pripasti HNS-u nakon što budu riješeni svi troškovi u vezi EP-a.

(Hina) ximl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙