FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja fakulteta za energetiku i centra obnovljive energije

Autor: vvar
VARAŽDIN, 27. veljače 2012. (Hina) - Ugovor o poslovnoj suradnji između Fakulteta za energetiku sa sjedištem u Krškom i Centra kompetencije za obnovljive izvore energije iz Varaždina potpisan je danas u Varaždinu.

U ime tog fakulteta ugovor je potpisao dekan Andrej Predin, a u ime Centra kompetencije njegov direktor Kristijan Horvat.

Po ugovoru, dvije će institucije surađivati u znanstveno-istraživačkome radu, izobrazbi i poslovnim aktivnostima. Direktor Centra kompetencije Horvat rekao je kako im je "dugoročni cilj pokrenuti aktivnosti" koje će potaknuti dodatno zapošljavanje, mobilnost i razmjenu ljudi.

Centar kompetencije za obnovljive izvore energije jest razvojno-istraživački centar za primijenjena istraživanja u korištenju obnovljivih izvora energije. Poveznica je između visokoškolskih ustanova i instituta s jedne strane i industrije s druge strane, a osnovna mu je zadaća pružiti visokostručnu potporu industriji i ostalim sektorima u energetici koji se bave obnovljivim izvorima energije.

"Fakultet za energetiku i Centar kompetencije zajedno će se natjecati za novac iz fondova Europske unije, raditi na dodatnome stručnom usavršavanju doplomiranih ljudi na obje strane i surađivati na svim područjima energetike. Budemo li radili zajedno – bit ćemo uspješni", istaknuo je Andrej Predin, dekan Fakulteta za energetiku u Krškom, koji je dio Sveučilišta u Mariboru.

Na potpisivanju ugovora bio je i viši izvršni direktor Sektora za inovacije Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO Ivo Friganović, koji je istaknuo da će BICRO s lokalnom samoupravom pet godina pratiti rad Centra kompetencije i pokrivati operativne troškove. Za pet godina centar treba postati samoodrživ, rekao je Friganović i dodao kako ga - ako se pokaže da može funkcionirati i davati kvalitetne rezultate - mogu primijeniti i na druga područja te da je zato taj projekt vrlo važan i za Varaždin i šire.

(Hina) xvvar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙