FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Trijumf Ane Berke

Autor: rsal
ĐAKOVO, 26. veljače 2012. (Hina) - U hotelu "Blaža" u Đakovu završen je 7. ženski šahovski turnir "Dama" na kojem je sudjelovalo 25 igračica.

Poslije 6 kola po švicarskom sustavu natjecanja igranih ubrzanim tempom od 30 minuta za cijelu partiju, uz dodatak od 30 sekundi nakon svakog poteza, zasluženo je pobijedila Ana Berke. Pobjednica je nanizala 5 pobjeda uz jedan remi i pretekla drugoplasiranu Borku Frančišković za pola boda. O zasluženosti njene pobjede govori i činjenica da je u odlučujućoj partiji posljednjeg kola svladala aktualnu državnu prvakinju velemajstoricu Mirjanu Medić, koja je zbog toga završila tek na petom mjestu. Treća je predstavnica Bosne i Hercegovine Aleksandra Dimitrijević, a četvrta Zrinka Deur-Šarić, koja je tim rezultatom izborila pravo nastupa na sljedećem Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske. Naime, Frančišković i Berke na temelju plasmana na prošlom prvenstvu u Topuskom imaju izravno pravo sudjelovanja na sljedećem državnom prvenstvu.

Konačan poredak najuspješnijih sudionica:

1. Berke 5,5 bodova, 2. Frančišković 5, 3. Dimitrijević (BIH) 4,5, 4.-7. Deur-Šarić, Medić, Šulc i Purgar po 4, 8.-11. Turk, T. Iveković, Mahmutbegović (BIH) i Grgić po 3,5 boda itd.

Paralelno je odigran i 5. kadetski turnir "Mala dama", na kojem su sudjelovale 33 igračice do 16 godina. Poslije 6. kola po švicarskom sustavu natjecanja pobijedila je članica ŠK "Podsused" Zvjezdana Iveković sa 5 bodova, koliko je imala i drugoplasirana Noemi Špiranec, također članica ŠK "Podsused".

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙