FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bez remija u drugom kolu

Autor: imli
TOPUSKO, 6. veljače 2012. (Hina) - U 2. kolu pojedinačnog prvenstva Hrvatske u šahu, koje se igra u hotelu "Toplice", odlučene su sve 4 partije. Četverostruka državna prvakinja Borka Frančišković postigla je prvu pobjedu i najavila juriš na peti uzastopni naslov.

Poslije odlične pozicijske igre svladala je mladu Tamaru Ljikar. Odličan dojam ostavila je i Rajna Šargač, koja je oborila pogrješnu strategiju Snježane Bažaj-Bočkai, u središnjici osvojila figuru i zatim lako realizirala prednost. Vrlo uvjerljiva bila je i Ana Berke u partiji s Tihanom Iveković, a Zrinka Deur-Šarić neočekivano je progutala gorku pilulu. Protiv Ane Iveković oslabila je svoj rokadni položaj i dopustila suparnici da lijepo vođenim napadom zabilježi prvu pobjedu.

Rezultati 2. kola: Frančišković - Ljikar 1:0, Bažaj-Bočkai - Šargač 0:1, Deur-Šarić - A. Iveković 0:1, Berke - T. Iveković 1:0. Zbog neparnog broja sudionica slobodna je bila Mirjana Medić.

Poredak na ljestvici: Šargač i Frančišković po 1,5 bod, Medić i Berke po 1(-), Bažaj-Bočkai i A. Iveković po 1, T. Iveković i Deur-Šarić po 0,5, Ljikar bez bodova.

(Hina) xvkov yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙