FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran želi nastaviti razgovarati s IAEA

Autor: akoz
BEČ, 24. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Iran želi još razgovora s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA), rekao je iranski veleposlanik pri tom UN-ovom tijelu, unatoč toga što je jedan zapadni diplomat pregovore o spornim pitanjima u vezi s iranskim nuklearnim programom ovoga tjedna ocijenio "vrlo dugim i jalovim".

Izjava iranskog veleposlanika pri IAEA u proturječju je s izjavom IAEA od srijede nakon dva dana razgovora s Teheranom.

Očekuje se da UN-ova agencija sa sjedištem u Beču kasnije u petak objavi svoje najnovije izvješće o iranskom nuklearnom programu u kojem će navesti pojedinosti ovotjednog sastanka u Teheranu i općeg statusa iranskog programa obogaćivanja urana, rekli su diplomati.

Iranski veleposlanik pri IAEA Ali Ašgar Soltanieh je istaknuo potrebu za dijalogom i upozorio na bilo kakve "provokacije" koje bi ga mogle ugroziti.

"Naše je stajalište da ćemo nastaviti razgovore o suradnji s agencijom i nadamo se da će se taj proces uspješno nastaviti", rekao je Soltanieh. "Potrebno nam je mirno okruženje kako bi nastavili naš profesionalan rad s agencijom", rekao je agenciji Reuters u četvrtak navečer.

IAEA je rekla da nisu planirani novi sastanci s Iranom, iskazujući frustraciju izostankom napretka u dvije runde razgvora ove godine.

Zapadni diplomati sumnjaju da Iran samo traži "razgovore o razgovorima" u pokušaju da ublaži vanjski pritisak istovremeno nastavljajući realizaciju svog spornog nuklearnog programa.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙