FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradsku premijeru filma Angeline Jolie gledalo 12 gledatelja

Autor: ssai
BEOGRAD, 24. veljače 2012. (Hina) - Beogradskoj premijeri filma ''U zemlji krvi i meda'' hollywoodske filmske zvijezde Angeline Jolie u četvrtak navečer nazočilo je svega 12 gledatelja, prenose u petak beogradski mediji ističući kako je troje od njih dvoranu napustilo prije završetka filma.

Sama projekcija filma, koji je u Srbiji došao na loš glas i prije nego je prikazan, protekla je uz povremena negodovanja, navodi se te se ističe kako se dio srbijanske javnosti zalagao se za to da film ne bude prikazan u Srbiji kao i da je uoči premijere postojao strah da bi na projekciju mogli upasti i pripadnici desničarskih organizacija.

Gledatelji koji su film pogledali do kraja uglavnom su negativno komentirali film, ocijenivši ga mučnim, surovim i jednostranim, dodaje se.

Na sarajevskoj premijeri sredinom veljače Angelina Jolie, odgovarajući na novinarska pitanja, izjavila je kako film "U zemlji krvi i meda", koji je ujedno njezin redateljski prvijenac, "apsolutno nije antisrpski", te da takve tvrdnje samo govore o tome koliko je "regija" još uvijek podijeljena.

Dodala je kako je ipak bila iznenađena negativnim reagiranjima srpskih medija, podsjetivši kako su objavljene i potpuno lažne tvrdnje o njezinim navodnim političkim stajalištima. Izrazila je nadu kako će i gledateljstvo u Srbiji i Republici Srpskoj odlučiti pogledati film i shvatiti kako je riječ isključivo o umjetnosti.

I redatelj Danis Tanović, koji je na konferenciji za novinstvo bio u ulozi moderatora, ustvrdio je kako film Angeline Jolie nije usmjeren ni protiv koga osim protiv rata kao takvoga.

Angelina Jolie potom je također boravila u Hrvatskoj, na zagrebačkoj premijeri njezinog filma, gdje su je, uz novinare iz Hrvatske i regije, dočekali brojni obožavatelji kojima je dijelila potpise i s kojima se fotografirala.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙