FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grubišić za demokratsku smjenu "potrošenih politikanata"

Autor: tkol
ZAGREB, 23. veljače 2012. (Hina) - Nezavisni zastupnik don Ivan Grubišić rekao je danas kako Hrvatskoj trebaju korjenite promjene u strukturnoj organizaciji i političkom vodstvu te "demokratska smjena potrošenih politikanata".

Strukturne promjene znače uštede za izlazak iz krize, no povećanje PDV-a bit će siromašenje siromašnih, upozorio je don Ivan Grubišić.

Na konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru rekao je kako se zauzima za ukidanje svih političkih privilegija – od privilegiranih mirovina, koje državu stoje 8,5 milijarda kuna na godinu, do privilegiranih plaća.

Broj hrvatskih županija treba smanjiti na pet povijesnih regija, a broj saborskih zastupnika prepoloviti, rekao je don Ivan Grubišić, dodajući da bismo tako imali novca "za krpanje proračuna i nova radna mjesta". No, rekao je, proračun će ipak poduprijeti.

"Crvena koalicija", kako je nazvao vladajuće, po njegovu mišljenju, za Crkvu daje i više nego što se davalo do sada, a sve zato da joj se ne zamjeri i da dobije njezin blagoslov.

"Nisam da se Crkva etiketira i diskriminira, ali u krizi ne smije biti privilegiranih institucija", dodao je don Ivan Grubišić.

"Milanovića bi trebalo možda za kardinala, a kardinala za premijera", rekao je i ustvrdio kako su Crkva i politika "zamijenile uloge, i to tako da politika "igra neku teorijsku igru, daje obećanja i nadu, a što će biti, treba vidjeti, kao i u crkvi kada se radi o vjeri – obećava pa što bude".

Don Ivan Grubišić požalio se novinarima kako u Saboru sjede u zadnjoj, magarećoj klupi, iz koje slabo čuju rasprave, nemaju zastupnički klub pa za saborsku govornicu na red dolaze posljednji.

Nezavisni zastupnik Jakša Baloević pozvao je HSS, čiji se zastupnik još nije pojavio u Saboru, na osnutak zajedničkog kluba zastupnika.

To bi, objasnio je don Ivan Grubišić, učinili zato da dobiju "veću minutažu u Hrvatskome saboru" kako bi imali više vremena za iznošenje svojih stajališta.

(Hina) xkt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙