FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog prosvjeda zatvorena Slavonska avenija kod Čavićeve

Autor: nkot
ZAGREB, 22. veljače 2012. (Hina) - Zbor prosvjeda mljekara pred Dukatom u Zagrebu danas od 15,40 sati zatvorena je Slavonska avenija kod Čavićeve u oba smjera, pa se promet preusmjerava obilazno, izvijestila je PU zagrebačka.

Obilazak je Novom Branimirovom ili Servisno-industrijskom cestom.

Proizvođači mlijeka, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, prosvjeduju već deveti dan nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka.

Predstavnici Saveza napustili su i današnji sastanak Savjeta za mlijeko u Ministarstvu poljoprivrede nezadovoljni što je točka o otkupnoj cijeni mlijeka stavljena kao zadnja na sjednici Savjeta, a nakon izlaska sa sastanka poručili su kako od svojih zahtjeva ne odustaju i nastavljaju prosvjede.

Mljekari već devet dana prosvjeduju pred Dukatom u Zagrebu, od petka 17. veljače, Slavonska je avenija bila blokirana iz smjera zapada, da bi danas poslijepodne bila blokirana u oba smjera.

Prosvjed već deveti dan traje i pred Sirelom u Bjelovaru, a posljednjih je dana, kao i danas bilo niz novih punktova.

Tako su proizvođači mlijeka iz potkalničkog Prigorja i okolnih općina i gradova danas oko 14,30 sati s 50-ak traktora blokirali promet kod benzinske crpke u Bojnikovcu kod Križevaca, a u Svetom Ivanu Žabnu su s tridesetak traktora, usporili promet na državnoj cesti D28.

Po podacima Hrvatskog autokluba (HAK) sa stanjem oko 16,30 sati, zbog prosvjeda mljekara je prekinut promet i u Bjelovaru na dionici državne ceste D43 kod Sirele, na Podravskoj magistrali u mjestima Kloštar Podravski, Poljanec i Vratno Donje, u Čakovcu na čakovečkoj obilaznici kod rotora Nedelišće i na raskrižju za Ivanovec te na čepinskoj obilaznici kod Osijeka.

Također je, zbog blokade državne ceste Slavonski Brod-Nova Gradiška, zatvoren čvor Lužani na autocesti A3 Bregana-Lipovac, a zbog prosvjeda se naizmjence vozi Podravskom magistralom u Štaglincu i Virju, na skretanju od Velikog Trgovišća prema Zagorskoj magistrali, te na D45 u Garešnici i na državnoj cesti D41 u Bojnikovcu i Goli.

(Hina) xbn xds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙