FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija: vojska će intervenirati ako ne prestanu sukobi plemena

Autor: akoz
TRIPOLI, 20. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Snage libijske vlade će intervenirati na jugoistoku zemlje ako se nastave sukobi između suprotstavljenih plemena zbog nadzora nad teritorijem, rekao je čelnik libijske vojske u ponedjeljak.

Sukobi su izbili prije deset dana u gradu Al Kufra i traju od tada ukazujući na izazove upravljanja prostorom rijetko naseljene libijske pustinje. Plemena su rekla da su u sukobima ubijeni deseci ljudi.

Pripadnici plemena Zwai su se sukobili s borcima iz etničke skupine Tibu koju vodi Isa Abdel Madžidn kojega dužnosnici iz plemena Zwai optužuju da je napao Al Kufru uz potporu plaćenika iz Čada. Tibu, međutim, tvrde da su oni ti koji su napadnuti.

Čelnik libijskih oružaanih snaga Jusef al-Manguš je za agenciju Reuters rekao da je u nedjelju između dvije strane postignut sporazum no da su se u ponedjeljak dogodili novi "intenzivniji" sukobi. Al-Manguš je rekao da ima ranjenih no nije naveo njihov broj.

"Ministarstvo obrane i vojska upozoravaju da će, ako se borbe ne zaustave, doći do odlučne vojne intervencije kao bi se sukobi okončali", rekao je.

On je rekao da su na tom području vojne snage ali da za sada nisu intervenirale. Al-Manguš je zanijekao da na području ima stranaca i rekao da problemi između dva plemena potječu iz prošlosti te da je potrebna pomirba.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙