FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Guslač na krovu" u SOS Dječjem selu Lekenik

Autor: dger
ZAGREB, 20. veljače 2012. (Hina) - Djeca iz Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik u utorak 21. veljače premijerno će izvesti igrokaz "Guslač na krovu".

Autor teksta je književnik Rusmir Agačević, voditelj kreativnih radionica u Društvenom centru H. Gmeiner SOS Dječjeg sela, koji je i režirao predstavu u kojoj sudjeluju isključivo djeca.

"Guslač na krovu" jedan je od najizvođenijih svjetskih mjuzikla, a njegova filmska verzija iz 1971. godine osvojila je tri Oscara i pet Zlatnih globusa. Priču o siromašnom židovskom mljekaru koji živi u carskoj Rusiji, kojemu su obiteljske tradicije poljuljane kad se njegove kćeri žele udati po svojoj volji, a opstanak ugrožen kad Židovima zaprijete pogromi i nadolazeća revolucija, na filmsko je platno prenio redatelj Norman Jewison. Film je sniman u Hrvatskoj, ponajviše u Lekeniku te Maloj Gorici, M. Vesi i Zagrebu, a direktor lokacija bio je Branko Lustig. Dvadeset godina nakon snimanja filma, u Lekeniku je izgrađeno prvo SOS Dječje selo, a Lustig je bio jedan od njegovih pokrovitelja.

(Hina) xpp/xlbak ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙