FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Noć muzeja "prošetala" Osječane po kulturnim ustanovama

Autor: vsik
OSIJEK,27. siječnja, 2012.(Hina) - Noć muzeja, kulturna manifestacija koja se sedmi put organizira u Hrvatskoj, večeras je velik broj Osječana izmamila u galerije i muzeje gdje mogu uživati u bogatoj ponudi - od stalnih postava do performansa i glazbenih događanja.

U osječkom Arheološkom muzeju zanimljivi su stalni postavi "Prapovijest" i "Seoba naroda i srednji vijek", kao i izložba "Starija faza kulture polja sa žarama u sjevernoj Hrvatskoj - novi izazovi". Za posjetitelje je organiziran i bogat glazbeni program, kao i projekcija fotografija najvažnijih događanja u tom najmlađem hrvatskom muzeju u prošloj godini.

Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku posjetiteljima je ponudila obilazak stalnoga postava s djelima stranih majstora kasnog baroka, klasicizma i romantizmam, a posebno je za Noć muzeja pripremljen izbor crteža A. Waldingera koji dugo nisu bili dostupni publici. Otvoren je i prostor za "igranje s umjetnošću" namijenjen djeci. U ovoj će galeriji biti održan i koncert "Opera u ponoć".

U Muzeju Slavonije Osijek večeras je premijerno emitirana radio emisija o muzeju koju su tijekom školskih zimskih praznika pripremili učenici osječkih osnovnih škola, a montirana je na Hrvatskom radio Osijeku. Posjetitelji uz bogatstvo pohranjeno u Muzeju Slavonije Osijek, večeras mogu pogledati i izložbe "Povijest radija u Osijeku" te "Kako ste dočekali Božić 1991".

Ravnatelj Muzeja Slavonije Osijek Grgur Nenad Ivanković, rekao je kako se očekuje da će broj posjetitelja svih kulturnih događanja u Noći muzeja premašiti prošlogodišnji broj od 18 tisuća. Dodao je da će u Muzeju Slavonije anketirati građane jer žele od njih dobiti informaciju što ih najviše zanima i kako bi obogatili muzejski prostor.

Program je za Noć muzeja pripremila i galerija Kazamat gdje se može pogledati velika skupna izložba "Dimenzije humora" autorice Blaženke Perice, koja se potom seli u Split.

Za posjetitelje su večeras otvoreni i prostori HDLU-a Osijek, gdje radi desetak osječkih umjetnika.

Noć muzeja u Osijeku, kao i u drugim gradovima, traje od 18 do jedan sat iza ponoći.

xvsik ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙