FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija pronašla pljačkaše kapele sv. Ante u Tuzli

Autor: rmav
SARAJEVO, 20. veljače 2012.(Hina) - Policija u Tuzli uspjela je identificirati pet osoba koje su u razdoblju od travnja 2011. godine do veljače ove godine izvršile više provalnih krađa u katoličkoj kapeli svetog Ante u naselju Bukinje, potvrđeno je u ponedjeljak iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije.

Posljednja provala u kapelu zabilježena je krajem prošlog tjedna, a policija je tragajući za počiniteljima ispitala više osoba te je kaznenom obradom utvrđeno kako je u tome sudjelovao jedan malodobnik, rođen 1995. godine, te još četiri punoljetne osobe, poznate policiji po sličnim kaznenim djelima.

Kapela sv. Ante u naselju Bukinje oskvrnuta je već nekoliko puta, a tuzlanski županijski odbor HDZ BiH nedavno je oštro upozorio na tu činjenicu.

"Cijeli slučaj nadilazi uobičajeni lopovluk jer se u sedamnaestoj provali i nije imalo nešto vrijedno ukrasti. No s obzirom na pobacane križeve i razderani misal, što je klasično skrnavljenje, sve upućuje na nakanu počitelja da uvrijedi, ponizi i zastraši vjernike i svećenike", stajalište je tuzlanskog ogranka HDZ BiH uz poruku kako je to ujedno i poniženje za cjelokupnu vlast u Tuzli koja ne poduzima ništa kako bi se takvi napadi zaustavili.

Iz te su stranke podsjetili i na niz drugih napada na katoličke vjerske objekte i groblja na području Tuzle, Čelića, Lukavca, Živinica i Gradačca.

"Ako im (vlastima) mnoštvo napada na Katoličku crkvu nije uvreda i poniženje onda su lažno demokratični i multietnični, a policija nije profesionalna", ocjena je tuzlanskog HDZ-a.

S lokalnim HDZ-om na ovu je temu već polemizirala policija koja tvrdi kako je registrirano šest, a ne sedamnaest provala u kapelu sv. Ante.

Općinske vlasti u Tuzli odbacile su kritike iz lokalnog HDZ-a, a načelnik Jasmin Imamović je u priopćenju istaknuo kako je taj grad sredina koja je etnički najraznolikija u BiH i u kojoj sva prava uživa između 15 i 20 tisuća Hrvata, koji su među najzaslužnijima za njenu multietničnost.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙