FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mirni prosvjed radnika T7 VIS-a

Autor: vvar
VARAŽDIN , 20. veljače 2012. (Hina) - Oko 250 radnika varaždinske tvrtke T7 VIS poduzetnika Davora Patafte, okupilo se jutros na mirnom prosvjedu ispred varaždinske Gradske vijećnice, u kojoj će Gradsko vijeće danas raspravljati o problemu zbrinjavanja komunalnog otpada.

"Pred vijećnicom ćemo se zadržati do podneva i održati mirni prosvjed radi zaštite svojih socijalnih i gospodarskih interesa, interesa građana grada Varaždina, ali i želje da ukažemo na veliki ekološki problem kojeg čelnici Grada odbijaju riješiti. Očekujemo da će nam se pridružiti još radnika, ali i građana koje smo također pozvali da nam pruže podršku“, poručila je predsjednica Radničkog vijeća i organizatorica prosvjeda Jadranka Kanižaj.

Radnici T7 VIS-a prosvjeduju jer, kažu, Grad na čelu s gradonačelnikom Habušem odbija predati komunalni otpad na zbrinjavanje društvu čiji su zaposlenici, a čime, tvrde, za T7 VIS i njih kao zaposlenike nastaje nesaglediva šteta, pa se pribojavaju za vlastitu egzistenciju i egzistenciju svojih obitelji.

Gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj će sjednici od Gradskog vijeća zatražiti da mu dade ovlasti da krene u pregovore za novo rješenje za zbrinjavanje oko 100 tisuća tona baliranog i novog varaždinskog otpada, koje bi bilo brže i jeftinije od onog u tvornici za mehaničko-biološku obradu u Brezju u vlasništvu tvrtke T7 VIS.

(Hina) xvvar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙