FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rešetar: nastavljamo prosvjede

Autor: tper
ZAGREB, 17. veljače 2012. (Hina) - Prosvjedi nezadovoljnih proizvođača mlijeka se nastavljaju, kazao je večeras predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Igor Rešetar.

Nećemo se maknuti dok se ne ispune naši zahtjevi, a ulazi u mljekare nisu blokirani, rekao je izražavajući nezadovoljstvo što danas nije održan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede iako im je ministar to jučer obećao.

Ističe kako proizvođači ne mogu prihvatiti da Ministarstvo poljoprivrede i Vlada budu samo posrednici u rješavanju problema, već moraju naći način kako da pomognu proizvođačima da smanje troškove i da se riješi situacija sa otkupnom cijenom mlijeka.

Rešetar kaže i kako je za štete koje su nastale zbog neotkupljenog mlijeka kriv Dukat, koji je imao slobodan ulaz u mljekare, a ne kako tvrde, da su bili blokirani.

Ističe kako će proizvođači sa otkupnom cijenom od 2,30 kune po litri, koliko im nudi Dukat, propasti pa bolje onda da to bude sada nego za šest mjeseci.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u izjavi novinarima danas poslije podne pozvao je prosvjednike da se maknu sa cesta, da sa svojim udrugama dogovore najpovoljniji model rješenja oko otkupne cijene mlijeka o kojem će se nastaviti dijalog u Ministarstvu.

Jakovina ističe kako Ministarstvo ne može i neće popustiti pritiscima. Ministarstvo poljoprivrede smatra da su prosvjedi dijela proizvođača mlijeka neutemeljeni, neargumentirani i nelegitimni, a nanose velike štete i proizvođačima, prerađivačkoj industriji i cijelom hrvatskom gospodarstvu.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju od utorka ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, a prosvjedovali su i u Đakovo ispred logističkog centra Dukata te ispred KIM-a u Karlovcu.

Prosvjedom traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙