FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Hidroelektra niskogradnje 287,3 tisuće kuna

Autor: dduk
ZAGREB, 16. veljače 2012. (Hina) - Hidroelektra niskogradnja u 2011. godini je ostvarila neto dobit od 287,3 tisuće kuna, što je 80 posto manje nego u 2010. godini, objavila je ta tvrtka u financijskom izvještaju.

Ukupni prihodi Hidroelektra niskogradnje u 2011. godini od 643,4 milijuna kuna za osam posto su veći nego u 2010. godini.

Ukupni rashodi iznose 643,1 milijun kuna i veći su za 8,4 posto u usporedbi s prethodnom godinom.

Iako su uočena određena poboljšanja u nekim segmentima poslovanja, u 2011. godini Hidroelektra nije u potpunosti uspjela uposliti svoje proizvodne kapacitete, kaže se u izvještaju. Kao razlozi se navode smanjenje investicijskih ulaganja u projekte prometne infrastrukture u Hrvatskoj i usporavanja izvođenja radova po već sklopljenim ugovorima o građenju.

To se odražava kroz produljenje rokova naplate potraživanja, pogoršanu likvidnost te otežano financiranje koji su obilježili poslovanje u prva tri lanjska kvartala, kažu u Hidroelektra niskogradnji. Dodaju da su izravne posljedice otežanih uvjeta poslovanja vidljive kroz otežano plaćanje obveza prema dobavljačima i kooperantima te nizak iznos ostvarene neto dobiti.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙