FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati MUP-a protiv ukidanja naknada

Autor: dduk
ZAGREB, 16. veljače 2012. (Hina) - Sindikati koji djeluju unutar Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) najoštrije se protive prijedlogu proračuna MUP-a za 2012. godinu u dijelu koji se odnosi na smanjenje mase plaća, ako se to smanjenje namjerava postići neplaćanjem dodataka za prekovremeni i noćni rad i sličnih naknada, priopćila je Koordinacija sindikata koji djeluju unutar MUP-a.

Ukoliko se smanjenje mase plaća namjerava postići smanjenim angažmanom policijskih službenika u noćnim satima, vikendom, prekovremenom radu i sl., a sate koje ostvare pošteno platiti u skladu s propisima, tada se možemo s tim složiti, no moramo upozoriti javnost da će u tom slučaju doći do smanjenja sigurnosti, kaže se u priopćenju Koordinacije u kojoj sudjeluju Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Sindikati naglašavaju da neće prihvatiti bilo kakvo narušavanja prava zaposlenika MUP-a, kao što su dodaci za rad subotom, nedjeljom, noću i za prekovremeni rad.

To ne smatraju nasljeđem nekog drugog boljeg vremena, jer su te odredbe postojale i u ratno vrijeme, nego minimumom ispod kojeg bi se narušilo ljudsko i radno dostojanstvo zaposlenih u MUP-u.

Pozivaju svakoga tko tvrdi da je dodatak od 40 posto za noćni rad previše, da pokuša raditi u takvim uvjetima uz stalno prisutnu opasnost za život i zdravlje.

Koordinacija sindikata koji djeluju unutar MUP-a zatražila je i sastanak s Vladom RH na kojem bi se objasnilo na koji se način misle smanjiti sredstva u proračunu za MUP te zbog novog zakona o policiji.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙