FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 15. veljače

Autor: spar
ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 15. veljače.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 3. sjednicu raspravom o Izvješću o radu državnih odvjetništava u 2010. godini koji podnosi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske. U Izvješću, koje bi zastupnicima trebao podnijeti glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, među ostalim stoji da je u 2010. zabilježen neznatan pad broja podnesenih kaznenih prijava u odnosu na godinu ranije (za 67 prijava). Ukupno je u 2010. podneseno 86.339 kaznenih prijava. Porast prijava prisutan je samo kod najmlađe populacije (za 3 posto), dok su u neznantom padu prijave protiv odraslih osoba, mlađih punoljetnika te protiv nepoznatih počinitelja. U strukturi kriminaliteta najviše su zastupljena kaznena djela protiv imovine (prijavljeno je 11.768 osoba), te kaznena djela protiv sloboda i prava čovjeka i građanina, a u porastu su i kaznena djela vezana za zlouporabu droga, gospodarski kriminal, te kaznene prijave protiv pravnih osoba (za 32 posto, uglavnom, zbog kaznenih djela protiv pravnog prometa i poslovanja) (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka).

ZAGREB - Sjednica Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora na čijem će se dnevnom redu, među ostalim, naći Prijedlog državnog proračuna Republike Hrvatske za 2012. godinu i projekcije za 2013. i 2014. godinu. Također i prijedlozi financijskih planova izvanproračunskih korisnika za 2012. godinu i projekcije za 2013. i 2014. godinu: Hrvatskih voda, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatskih cesta, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Agencije za upravljanje državnom imovinom, Prijedlog državnog proračuna i financijskih planova izvanproračunskih korisnika za 2012. godinu i projekcije za 2013. i 2014. godinu – konsolidirano. Razmatrat će se i Obrazloženje državnog proračuna i financijskih planova izvanproračunskih korisnika za 2012. godinu i projekcije za 2013. i 2014. godinu (15 sati, Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića)

ZAGREB - Sjednica Ustavnog suda RH na čijem se dnevnom redu nalazi Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o pučkom pravobranitelju, zahtjev za provođenje nadzora nad ustavnošću i zakonitošću državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, koji je raspisan Odlukom Hrvatskog sabora 23. prosinca 2011., a održan 22. siječnja 2012. te nacrt Izvješća Hrvatskom saboru o pravnoj snazi, prirodi i učincima Ustavnih zakona za provedbu Ustava Republike Hrvatske (10 sati, raspravna dvorana Suda, Trg sv. Marka 4.)

ZAGREB - U povodu situacije u Vjesniku Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju na konferenciju za novinare o temi "Vjesnik – ne u službi politike, nego u službi javnosti!" Na konferenciji će sudjelovati Anton Filić, predsjednik Sindikata novinara Hrvatske (SNH), Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND), Zlatko Herljević, predsjednik Ogranka HND Vjesnik i Biljana Bašić, glavna povjerenica Podružnice SNH Vjesnik, (10,30 sati, Klub Novinarskog doma, Perkovčeva 2/I)

ZAGREB - Okrugli stol "Objava registra hrvatskih branitelja" u organizaciji Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba. Na okruglom stolu najavljeni su Predrag Matić ministar hrvatskih branitelja, Tomislav Ivić bivši ministar hrvatskih branitelja, Josip Klemm - predsjednik Udruge specijalne policije, brigadir Branko Borković – Mladi Jastreb, zapovjednik obrane Vukovara, Žarko Puhovski, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te drugi uvaženi gosti i predstavnici braniteljskih udruga (11 sati, Dom invalida Domovinskog rata, Slovenska 21).

ZAGREB - Predstavnici Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet održat će prezentaciju Projekta e-Redar u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića. Grad Zagreb je pokrenuo izradu ovog Projekta kako bi se objedinjavanjem svih informacija o radovima u gradu omogućila što bolja suradnja svih koji sudjeluju u radovima, posebice između Grada i podružnica Holdinga, koje su najčešći izvođači (11 sati, Gradska uprava, Trg S. Radića 1, dvorana 372).

ZAGREB - Premijera predstave Carla Goldonija "Gostioničarka Mirandolina" u režiji Saše Broz i prva je suradnja sa Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar. U naslovnoj ulozi nastupa Marija Škaričić (19,30 sati, HNK),

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙