FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U osnovnoj školi u Plaškom danas nema nastave

Autor: vhor
KARLOVAC, 16. veljače 2012. (Hina) - Osnovna škola Plaški danas ne radi, jer dio djece iz okolnih sela do škole ne može doći zbog snježnih smetova.

Noćas je probijena cesta od Latina do Plaškog na državnoj cesti 42, ali je ostao neprohodan dio te ceste od Plavče Drage do Saborskog. Dalje kroz Saborsko prohodno je, osim u nekim zaseocima.

Plaški je jučer bio odsječen i od Ogulina i od Saborskog, a sada je cesta prohodna prema Ogulinu, te se normalizirala nabava i uglavnom sve prodavaonice i tvrtke jutros rade, samo škola ne, doznaje se od načelnika općine Plaški Ivana Šege.

"Zatražili smo od župana odobrenje da se nastava odgodi, kako zbog dijela učenika, tako i zbog nastavnika-putnika koji su jučer ostali u školi u Plaškom, jer se nisu mogli vratiti svojim kućama, pa su umorni.

Vlatko Kulić, ravnatelj OŠ Plaški, kaže da bi stotinjak od ukupno 190 djece moglo doći na nastavu, ali se ona neće izvoditi ni za njih.

"Dio djece ostao je jučer u Plaškom kod drugih učenika, jer se nisu mogli vratiti kući, pa oni i nemaju adekvatne udžbenike, umorni su i uzbuđeni. No svima koji dođu u školu vrata će biti otvorena, bit će na toplom i provodit će se igraonice, rad u knjižnici i u sportskoj dvorani", kazao je Kulić.

Procijenio je da će se vrlo vjerojatno sutra u potpunosti normalizirati stanje.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙