FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčki premijer: nasilje nećemo tolerirati

Autor: dber
ATENA, 12. veljače 2012. (Reuters/Hina) - Grčki premijer Lucas Papademos poručio je da neće tolerirati nasilje nakon što su u nedjelju maskirani prosvjednici zapalili nekoliko trgovina, kafića i kina u središtu Atene protiveći se novom sporazumu o mjerama štednje koji Grčkoj treba osigurati pomoć EU-a i MMF-a te izbjegavanje bankrota.

"Vandalizam, nasilje i destrukcija nemaju mjesta u demokratskoj zemlji i nećemo ih tolerirati", rekao je.

Papademos je potaknuo parlamentarne zastupnike da potvrde započete reforme ocijenivši kako bi svaka "pogrešna odluka" mogla voditi u katastrofalnu grešku i izlazak iz euro zone.

Grčka državna televizija izvijestila je da su se neredi iz Atene proširili i na ostali dio zemlje, na otoke Krf i Kretu te na grad Solun, kao i na gradove u središtu Grčke. U grčkom glavnom gradu neredi su pak najgori od 2008. kada je nasilje u Grčkoj trajalo tjednima nakon što je policija usmrtila 15 godišnjeg učenika.

Grčki parlament počeo je u srijedu popodne raspravu o zakonu koji bi smanjenjem plaća, mirovina i otpuštanjima Grčkoj trebao uštedjeti 3,3 milijarde eura i osigurati da izbjegne bankrot idućeg mjeseca.

(Hina) xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙