FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Grčkoj poziv na novi 48-satni opći štrajk u petak

Autor: bnov
ATENA, 9. veljače 2012. (Hina/AFP) - Dvije velike grčke sindikalne središnjice, Adedy za javni sektor, a GSEE za privatni, pozvale su u četvrtak na opći štrajk u petak i subotu protiv novih mjera štednje koje službenoj Ateni propisuju Europska unija i Međunarodni monetarni fond u zamjenu za novi zajam, objavili su sindikati.

"Pozivamo na opći štrajk u petak i subotu zajedno sa sindikatom javnog sektora", kazao je glasnogovornik GSEE-a, sindikalne konfederacije privatnog sektora nakon noći maratonskog sastanka triju stranaka vladine koalicije o novom planu štednje.

U utorak je više od 20.000 osoba sudjelovalo u Ateni i Solunu u prvome općem štrajku ove godine u Grčkoj protiv novih mjera štednje koje se pripremaju toj prezaduženoj članici EU.

Njihova podrška svim mjerama štednje i rezanja javne potrošnje koje su europske i međunarodne ustanove zatražile od Grčke uvjet je da ta zemlja nastaviti dobivati spasonosnu međunarodnu financijsku pomoć.

Bez nove pomoći od najmanje 130 milijardi eura, Grčka neće biti likvidna 20. ožujka kada istječe 14,5 milijardi obveznica.

(Hina) xbnš yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙