FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sukobima sirijskih skupina u Libanonu dva poginula

Autor: akoz
TRIPOLI, 11. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Dvije su osobe ubijene a najmanje osmero ranjeno u uličnim sukobima u subotu u libanonskom gradu Tripoliju, drugog dana sukoba između pristalica i protivnika sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, rekli su izvori iz snaga sigurnosti.

U Tripoliju su većina stanovnika sunitski muslimani koji podržavaju 11-mjesečni ustanak protiv Asada u susjednoj Siriji ali u njemu živi u Asadova alavitska manjnina. Dvije zajednice se često sukobljavaju ali su se napetosti pojačale od izbijanja nemira u Siriji.

Stanovnici su rekli da su u petak iz sunitske četvrti ispaljen granate iz ručnih bacača na alavitsku četvrt no da nije bilo ozlijeđenih. Televizija Reuters je u subotu snimila naoružane ljude iz zaklona na ulicama ispaljuju rafale iz strojnica. "Mi podržavamo sirijsku revoluciju u Libanonu i borit ćemo se protiv šabiha", rekao je jedan od naoružanih ljudi referirajući se na pro-Asadove milicije koje sirijske oporba okrivljuje za velik dio ubijanja u Siriji.

Libanonska vojska je priopćila da su u četvrti Tripolija poslane postrojbe kako bi uspostavile red te da na područjima sukoba uhićuju osumnjičene i oduzimaju oružje. Nekoliko vojnika je ranjeno do kojih jedan teže, kaže se u izjavi.

Jedan dužnosnik libanonskih službi sigurnosti je rekao da su u sukobima ubijeni jedan sunit i jedan alavit.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙