FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove žrtve sukoba u Siriji, pucnjava kod granice s Turskom

Autor: vrad
BEJRUT, 5. veljače 2012. (Hina/AFP) - Devetorica sirijskih vojnika poginula su u noći na nedjelju u sukobima s dezerterima na sjeverozapadu zemlje, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Ta organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji rekla je u priopćenju da su devetorica vojnika regularne vojske poginula u trima incidentima u Džebelu al Zauji, u pokrajini Idlebu i da je 21 vojnik ranjen.

Novi sukobi izbili su dan nakon kinesko-ruskog veta na rezoluciju UN-ova Vijeća sigurnosti kojom se osuđuje nasilje u Siriji.

U subotu je u sukobima diljem Sirije ubijeno 48 ljudi, među kojima 24 civila i 18 vojnika regularne vojske, po podacima OSDH-a.

U noći na nedjelju čula se intenzivna pucnjava na sirijsko-turskoj granici, što je unijelo strah među turske stanovnike, doznaje se od mjesnog izvora.

Paljba iz strojnica čula se do kasno u noć, rekao je u telefonskom razgovoru seljanin iz Guveccija, na granici, u pokrajini Hatayu, na jugu Turske.

Taj je muškarac kazao da je sirijska vojska povela operaciju protiv oporbe u selu Ain al-Beidi, na sirijskoj strani. Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu nazvao je guvernera Hataja da se informira o stanju na terenu, izvijestila je agencija Anatolija. Od početka protuvladinih prosvjeda u Siriji 15. ožujka u Tursku je izbjeglo 7.500 Sirijaca koji su uglavnom smješteni u izbjegličkim naseljima u Hatayu.

Turska koja graniči sa Sirijom prekinula je odnose sa sirijskim saveznikom nakon silovita gušenja prosvjeda u kojemu je poginulo više od 6.000 ljudi.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙