FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora: Nova žrtva nevremena, rekordno niske temperature

Autor: dram
PODGORICA, 9. veljače 2012. (Hina) - U Crnoj Gori je u četvrtak registrirana i treća žrtva nevremena, a zabilježeno je i najhladnije jutro u posljednjih 50 godina u kojem je u pojedinim mjestima na sjeveru zemlje izmjerena temperatura i do 30 stupnjeva ispod nule.

Kako je javio neovisni Radio Antena M, u gradiću Andrijevica, na samom sjeveru, pronađeno je beživotno tijelo muške osobe, za koju je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica smrzavanja.

Gradovi i sela na tom području tek su danas, nakon nekoliko dana, dobili struju, a hrana i lijekovi im se dopremaju helikopterima ili motornim skijama.

Glavni magistralni put od Podgorice prema Kolašinu i Bijelom Polju se povremeno otvara, a cestovni promet prema Srbiji i Kosovu je već nekoliko dana u prekidu i mali su izgledi da će uskoro biti otvoren.

Vlakovi prema Beogradu idu s velikim zakašnjenjem.

Vlada Crne Gore još nije proglasila izvanredno stanje, mada se, prema situaciji na terenu, stječu uvjeti za to. Premijer Igor Lukšić, koji se u srijedu, nakon posjeta ugroženom području i osobno uvjerio u teške posljedice nevremena, izjavio je da državni organi pomno prate situaciju i kada procijene da je to potrebno tražit će od parlamenta uvođenje izvanrednog stanja.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙