FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Credit Suisse zaključio tromjesečje u minusu

Autor: mpuk
ŽENEVA, 9. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Švicarska banka Credit Suisse Group izvijestila je da je u četvrtom tromjesečju poslovala s neto gubitkom, prvi puta od 2008., ukazujući na nastavljeno smanjivanje izloženosti potencijalno rizičnim poslovima investicijskog bankarstva u teškim uvjetima za europsko gospodarstvo.

Bančin neto gubitak u četvrtom tromjesečju iznosio je 637 milijuna švicarskih franaka (698 milijuna dolara) i znatno je veći no što su analitičari očekivali.

U istom razdoblju 2010. druga po veličini švicarska banka ostvarila je dobit od 841 milijun franaka.

Izvršni direktor Credit Suissea Brady W. Dougan okrivio je za gubitak teške tržišne uvjete i agresivno rezanje troškova i rizika, uključujući ispunjavanje novih zahtjeva o kapitalu.

Banka zapošljava oko 50 tisuća ljudi širom svijeta i upravlja imovinom čija vrijednost premašuje 1.000 milijardi dolara.

"Naš je rezultat u četvrtom tromjesečju 2011. bio razočaravajući. Odražava negativne tržišne uvjete u tom razdoblju i utjecaj mjera koje smo poduzeti kako bismo brzo prilagoditi naše poslovanje prilikama na tržištu i regulatornim zahtjevima", kazao je Dougan.

Među najvažnijim je promjenama nastojanje Credit Suissea da smanji rizični profil odjela za investicijsko bankarstvo. U studenom je banka najavila da će do kraja 2014. smanjiti vrijednost rizične imovine za 110 milijardi franaka.

Prihodi odjela za investicijsko bankarstvo smanjili su se u četvrtom tromjesečju za 64 posto, te je poslovao u minusu drugo tromjesečje zaredom.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙