FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opći štrajk u Izraelu

Autor: akoz
JERUZALEM, 8. veljače 2012. (Hina) - Glavni izraelski sindikat u srijedu je počeo štrajk zatvorivši aerodrome, luke, banke i brzu nakon što u razgovorima s vladom nije postignut sporazum o statusu radnika koji za državu rade na posebne ugovore.

Sindikalna federacija Histadrut, krovna organizacija za stotine tisuća radnika u javnom sektoru, rekla je da će štrajk, koji po procjenama ministarstva financija gospodarstvo stoji 500 milijuna dolara dnevno, zaustaviti i željeznički promet i zatvoriti Banku Izraela i vladine urede.

Međunarodna zračna luka Ben Gurion blizu Tel Aviva bila je zatvorena šest sati, a završetak štrajka drugih službi još je otvoren, rekao je Histadrut.

"Taj štrajk ne samo da je nužan nego i ugrožava izraelsko tržište, izraelsko gospodarstvo i građane Izraela", rekao je za izraelski radio ministar financija Yuval Steinitz.

Histadrut želi da vlada pruži veću sigurnost za oko 250.000 radnika na ugovor, poput čistača i zaštitara, čiji su uvjeti rada lošiji i nesigurniji nego kod državnih službenika.

Ministarstvo financija je reklo da ne može preuzeti mnogo novih radnika u status državnih službenika, ali je ponudilo poboljšati njihove uvjete povećanjem plaća od najmanje 20 posto i više dana odmora.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙