FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajk u Italiji: Monti inzistira na slobodi prometa

Autor: nbar
BRUXELLES, 24. siječnja 2012. (Hina) - Talijanski premijer Mario Monti inzistirao je u utorak u Bruxellesu na potrebi jamčenja slobode prometa u Europi u trenutku dok u Italiji štrajk vozača kamiona izaziva velike probleme u prometu.

"Pravo na štrajk zagarantirano je ustavom ali treba poštivati i zakon", rekao je Monti na konferenciji za novinare nakon sastanka europskih ministara financija u Bruxellesu.

"Poštivanje legalnosti je nužno", dodao je talijanski premijer podsjećajući da je pravo na slobodni promet roba zagarantirano europskim pravom. Istaknuo je da će njegova vlada temeljno proučiti zahtjeve štrajkaša.

Europski povjerenik zadužen za industriju Talijan Antonio Tajani sa svoje je strane u priopćenju objavio da je "zabrinut" zbog štrajka vozača kamiona i podsjetio da zemlje članice EU-a moraju poduzeti "sve mjere" kako bi se osigurao slobodan promet roba.

Štrajk talijanskih vozača kamiona u znak protesta zbog rekordno visokih cijena goriva, izaziva velike probleme u prometu u Italiji.

(Hina) xnab ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙