FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Londonske bande na udaru policijskih racija

Autor: vmrs
LONDON, 8. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Šest mjeseci nakon višednevnih nereda u Londonu, policija britanskoga glavnoga grada intenzivirala je borbu protiv uličnih bandi jer ih političari smatraju odgovornima za te nerede, najgore u zadnjih nekoliko desetljeća.

Novi šef londonske policije koji je na dužnost postavljen nakon kolovoških nereda rekao je da nova policijska postrojba u srijedu provodi akcije protiv 250 banda odgovornih za najgore i najnasilnije zločine u Londonu.

"Ovo je velika promjena u načinu borbe protiv nasilja banda u Londonu", rekao je šef londonske policije Metropolitana Bernard Hogan-Howe. "Omogućit će nam da identificiramo i progonimo najopasnije bande i njihove pripadnike".

U kolovozu prošle godine policija je u oružanom incidentu ustrijelila jednoga muškarca u siromašnome Tottenhamu u sjeveroistočnome dijelu Londona, a taj je događaj izazvao val nasilja koji se proširio po cijelome Londonu i po drugim gradovima, a na kraju petodnevnih nereda i pljački bilo je petero mrtvih i više desetaka ozlijeđenih.

Nasilje je stalo tek kad je policija preplavila ulice. Premijer David Cameron i drugi ministri okrivili su bande, ali drugi tvrde da su nejednakost i vladine mjere štednje te velika smanjenja javne potrošnje pravi uzrok nereda.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙