FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Argentina upozorava na britansku militarizaciju spora oko Malvina

Autor: mtro
BUENOS AIRES, 31. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Argentina je ocijenila da Velika Britanija militarizira spor oko Malvina, oje britanci zovu Falklandima i izrazila žaljelje zbog skorog dolaska princa Williama u uniformi, navelo je u utorak argentinsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

"Argentina odbacuje britanski pokušaj militariziranja sukoba u vezi kojeg su se Ujedinjeni narodi izjasnili više puta i naveli da dvije zemlje moraju riješiti to pitanje u bilateralnim pregovorima", naglašava se u priopćenju ministarstva nakon što je London u utorak najavio slanje razarača u "rutinsku misiju".

"Princ William stiže na Malvine kao član oružanih snaga svoje zemlje", nastavlja ministarstvo. "Argentinski narod žali što nasljednik krune stiže na tlo domovine u uniformi osvajača, a ne s mudrosti državnika koji rade u službi mira i dijaloga među narodima", dodaje se.

Falklandski otoci s 3.000 stanovnika, su pod kontrolom Ujedinjenog Kraljevstva od 1833. Tamo je raspoređeno tisuću britanskih vojnika.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙