FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljen pad depozita u talijanskim bankama - središnja banka

Autor: vmom
MILANO, 8. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Depoziti privatnog sektora kod talijanskih banaka u prosincu su treći mjesec zaredom smanjeni u usporedbi s istim mjesecom godine ranije, premda po nešto nižoj stopi nego u studenome, objavila je srijedu talijanska središnja banka.

Depoziti u zadnjem mjesecu prošle godine smanjeni su tako za 0,5 posto na godišnjoj razini, nakon pada za 0,7 posto u mjesecu ranije, pokazali su najnoviji podaci središnje banke.

Rast zajmova prema privatnom sektoru istodobno je usporio, zabilježivši rast od 2,3 posto, nakon porasta za 3,5 posto u studenome. Time je stopa rasta kredita kliznula na najnižu razinu od studenoga 2010. godine, podaci su središnje banke.

Kamatne stope na zajmove nefinancijskim kompanijama u prosincu su uvećane na 4,18 posto, s 3,86 posto mjesec dana ranije, objavila je nadalje središnja banka.

Istodobno su loši zajmovi na godišnjoj razini uvećani za 22,2 posto, tek neznatno više u usporedbi s 22,1 posto koliko su uvećani u studenome.

Talijanske banke u prosincu su izrazitije povećale izdanje obveznica, i to za 12,8 posto na godišnjoj razini, nasuprot njihovu rastu za 6,5 posto u prethodnom mjesecu, pokazuju najnoviji podaci. To se djelomice pripisuje porastu izdanja obveznica s državnim jamstvom koje banke mogu koristiti za potrebe financiranja kod Europske središnje banke.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙