FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na zadarskom području stanje redovito

Autor: barn
ZADAR, 6. veljače 2012. (Hina) - Unatoč jutrošnjoj rekordno niskoj temperaturi u gradu Zadru od -6 stupnjeva, nastava se redovito održava u svim osnovnim i srednjim školama, a otvoreni su i dječji vrtići.

Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić pozvao je ravnatelje da organiziraju čišćenje prilaza školama i vrtićima. Također su pozvani svi vlasnici poslovnih prostora da održavaju prilaze svojim objektima. Sve gradske i prigradske linije voze redovito.

Autobusni promet prema Rijeci ponovno je u prekidu. Linije za Zagreb i Split od jučer su uspostavljene, ali uz kašnjenja od sat do sat i pol. Za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između Svetoga Roka i Maslenice. Obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i Maslenice. Jadranska magistrala otvorena je samo za osobna vozila.

Trajektni promet prema otocima zadarskoga arhipelaga je također redovit.

Zračna luka Zadar od petka je zatvorena.

U samom gradu Zadru uspostavljene su sve gradske i prigradske linije, osim za Dračevac i Arbanase, gdje autobusi ne mogu zbog neočišćenih prometnica. Autobusi zadarske Liburnije na svim gradskim linijama vozili su cijelo vrijeme snježnog nevremena. Sve linije, osim dvije, su održavane, ali bez voznoga reda.

Čitavoga vikenda snijeg su čistili djelatnici zadarskih komunalnih tvrtki "Čistoća" i "Nasadi", međutim, kamene ploče Poluotoka i dalje su zaleđene. Djelatnici Cesta Zadarske županije očistili su sve važne prometnice u gradu Zadru i županiji.

U proteklih 12 sati vatrogasci su intervenirali dva puta. Oko 20:50 sati dojavljeno je da gori dimnjak u ulici Stomorica u samome središtu grada koji je ubrzo i ugašen. Također je oko 23:25 sati u mjestu Parčići kod Benkovca nekoliko automobila ostalo zaglavljeno u snijegu, no, vatrogasci su ih brzom intervencijom izvukli.

Najkritičnije bilo je u subotu na području Starigrada, Gračaca, Obrovca i Benkovca. Poteškoća s elektroopskrbom bilo je na otocima Pagu i Molatu, te na stankovačkom području, ali je opskrba ubrzo normalizirana. U mjestu Vrani jučer su vatrogasci pomagali u izvlačenju autobusa koji je zapeo u snježnim nanosima, a osobna vozila izvlačili su i u Nadinu i Biogradu.

(Hina) xbarn yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙