FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Pobunjenici u zatočeništvu drže 7 iranskih talaca

Autor: mhaj
BEJRUT , 27. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Sirijski pobunjenici objavili su da u zatočeništvu drže sedam iranskih talaca te da ih ne kane pustiti ukoliko vlada ne oslobodi pobunjeničkog vojnog časnika i ne prekine vojne akcije u Homsu, središtu desetomjesečne pobune u Siriji.

U video-snimci koju je emitirao bataljun Faruk, dio Slobodne sirijske vojske, prikazana je skupina koju čini sedam Iranaca u crnim majicama. Sjedili su pred zidom, a u kadru se vidjela i puška uperena prema njima.

Još nije moguće provjeriti autentičnost video-snimke, no riječ je o muškarcima čije su slike objavljene na internetskim stranicama iranske agencije Mehr.

Iran, nearapska šijitska muslimanska sila, najbliži je regionalni saveznik sirijskoga predsjednika Bašara al-Asada. U video-snimci, pobunjenici tvrde da su oteti muškarci, odnosno njih pet, iranski vojnici, a pred kamerama su prikazane i njihove iskaznice kojima se to potvrđuje.

"Ne namjeravamo ih pustiti dok vlada ne prekine vojne operacije u Homsu i dok ne oslobodi pukovnika Huseina Harmuša", rekao je pripadnik Slobodne sirijske vojske koji se predstavio kao Mazen.

(Hina) xmh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙