FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava LRH-a tvrdi da nema mobinga

Autor: hsup
OPATIJA, 3. veljače 2012. (Hina) - Iz Uprave Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH) danas su priopćili da u toj tvrtki nema mobinga, ali i da se ni jedan oblik protuzakonitog i nestručnog ponašanja od strane radnika, voditelja i direktora ne može i neće tolerirati.

Uprava je pozivala Sindikat Istre i Kvarnera (SIK) i radničko vijeće da prijave sve nepravilnosti za koje imaju saznanja, a vrše se prema radnicima u LRH, naveli su iz LRH naglašavajući da ni sindikat ni radničko vijeće nisu dostavili ni jedan konkretan slučaj s imenom i prezimenom.

Zadnji takav poziv Uprava LRH uputila je predsjedniku SIK-a Bruni Buliću nakon istupa SIK-a u listopadu prošle godine. Uprava LRH je tada imenovala komisiju koja je ispitala navode o mobingu i utvrdila da mobinga u LRH nema, tvrde iz te hotelske tvrtke.

"Odgovorno tvrdimo da u LRH od rujna 2010. nije uručen ni jedan otkaz ugovora o radu zbog skrivljenog ponašanja radnika, a razloga za to je tvrtka imala više nego dovoljno", stoji u priopćenju.

Dodaju da "u LRH, srećom, postoji puno više dobrih i vrijednih radnika, koji se trude i daju najviše što mogu, koji u promjenama vide šansu za sebe".

"Zbog njih i za njih poslodavac će stvoriti dodatne uvjete - educiranje, za koje je 2012. budžetirano oko 500.000 kuna, poboljšanje uvjeta rada, nastaviti s programom nagrađivanja i odabirom radnika mjeseca i radnika godine", stoji u priopćenju iz Uprave LRH.

Predstavnici SIK-a jučer su na konferenciji za novinare ustvrdili da je socijalni dijalog u LRH prestao, a da uprava tog društva provodi strateški mobing nad radnicima.

Predsjednik SIK-a Bruno Bulić kazao je da upravu, kao što je u LRH, u svom sindikalnom stažu još nije susreo, da su nemilosrdni i okrutni prema radnicima, bez trunke socijalne osjetljivosti te da bi bilo najbolje da odu. Ustvrdio je da uprava nije ispunila ni jedno obećanje, da nije ostvarena korektna suradnja sa sindikatima i radničkim vijećem, kao ni korektan odnos prema radnicima.

Iz Uprave LRH ponovili su danas dio svog jučerašnjeg reagiranja, odnosno da "takve i slične izjave predstavljaju svojevrsni mobing nad društvom", da vjerojatno imaju elemente kaznenog djela te da će LRH angažirati odvjetnički ured i poduzeti potrebne pravne radnje kako bi se zaštitilo od takvih izjava.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙