FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava LRH-a o tvrdnjama SIK-a

Autor: hsup
RIJEKA, 2. veljače 2012. (Hina) - Iz Uprave Liburnija rivijera hotela (LRH) reagirali su na današnje izjave predstavnika Sindikata Istre i Kvarnera o stanju u toj tvrtki navodeći da takve i slične izjave predstavljaju svojevrsni mobbing nad društvom te da vjerojatno imaju i elemente kaznenog djela.

U tom smislu LRH će angažirati odvjetnički ured i poduzeti sve potrebne pravne radnje kako bi se zaštitilo od ovakvih izjava, stoji u prvoj reakciji iz Uprave LRH, koja će se, kako su naveli, u cijelosti očitovati o navodima SIK-a kada se s njima detaljnije upozna.

Predstavnici SIK-a danas su na konferenciji za novinare ustvrdili da je socijalni dijalog u LRH prestao, a da uprava tog društva provodi strateški mobbing nad radnicima.

Predsjednik SIK- a Bruno Bulić kazao je da upravu, kao što je u LRH, u svom sindikalnom stažu još nije susreo, da su nemilosrdni i okrutni prema radnicima, bez trunke socijalne osjetljivosti te da bi bilo najbolje da odu. Kazao je da uprava nije ispunila ni jedno obećanje, da nije ostvarena korektna suradnja sa sindikatima i radničkim vijećem, kao ni korektan odnos prema radnicima.

Iz LRH su današnjem raegiranju naveli da je Uprava LRH kontinuirano pozivala sindikat i radničko vijeće da prijave sve nepravilnosti za koje imaju saznanja, a vrše se prema radnicima u LRH, te da predstavnici sindikata i radničkog vijeća nikad nisu dostavili ni jedan konkretan slučaj s imenom i prezimenom.

U reagiranju Uprave opatijske tvrtke još stoji da se "rad u LRH temelji na potpunom poštivanju zakona i najboljih praksi iz hotelijerske struke". Tolerancije u slučajevima kršenje prava i najboljih poslovnih praksi nema, navode iz LRH.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙