FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečana sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

Autor: ddub
DUBROVNIK, 2. veljače 2012. (Hina) - U prigodi obilježavanja Dana grada Dubrovnika i feste sv. Vlaha u kazalištu Marina Držića večeras je održana svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su dodijeljene nagrada grada.

Uz ostale, svečanoj sjednici nazočili su i potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, potpredsjednik sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Nenad Stazić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, biskup dubrovački mons. Mate Uzinić, saborski zastupnici, predstavnici diplomatskog zbora te drugi gosti i uzvanici.

Obraćajući se okupljenima, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić govorio je o postignućima u protekloj godini. Naglasio je kako je sve Dubrovčane obilježio ponos kada su 6. prosinca prošle godine na Stradunu i na Srđu postrojeni svi dubrovački branitelji ispred hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, što je još jednom, 20 godina nakon rata, potvrdilo zajedništvo.

Uz ostalo je kazao kako u protekle tri godine grad Dubrovnik izvršava sve svoje obveze i uspješno posluje, istaknuvši obnovu prometnica, ulaganje u novo groblje Dubac, obnovu Lazareta, a iznad svega uspješne turističke rezultate.

Tako je, kazao je Vlahušić, u protekle tri godine Dubrovnik imao 30 posto više noćenja nego rekordne 2008. ili 500 tisuća noćenja više, trgovina i pomorstvo također postižu solidne rezultate, a krizu trpi ponajprije graditeljstvo. Gradonačelnik je istaknuo i ulaganja u kulturu, školstvo i mlade kao jedan od najvažnijih projekata grada. Upozorio je i na gorući dubrovački problem, a to je, rekao je, prometna izoliranost koju treba što hitnije riješiti.

Potpredsjednica vlade Milanka Opačić naglasila je kako Hrvatska dijeli sudbinu zemalja u okruženju koju je pogodila kriza, te zbog toga ove godine vlada mora žurno početi rješavati stvari kako bi nam bilo bolje.

Proračun će, kazala je Opačić, biti manji za oko pet milijardi kuna a jedna od zadaća je i ponovno vratiti poljuljanu vjeru građana u institucije, te potaknuti ulaganja i investicije.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručene su i nagrade zaslužnim pojedincima i ustanovama. Godišnje nagrade dobili su dr. Ivica Martinović, dr. Nikola Tolja, prof. Jozo Serdarević, Društvo dubrovačkih trombunjera, klapa Mareta i Hrvatski radio - Radio Dubrovnik.

Nagradu za životno djelo dobili su dr. Mateo Milković i posthumno dr. Adam Benović.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙