FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dogovorena deblokada računa i obnova proizvodnje u Diokiju

Autor: dduk
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - Predstavnici Stožera za obranu Diokija i zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal izvijestili su nakon današnjeg sastanka da su dogovorili deblokadu računa i pokretanje proizvodnje u Diokiju, vlasničko restrukturiranje po hitnom postupku te isplatu zaostalih plaća nakon pokretanja proizvodnje.

Istovjetan dogovor postignut je i na prethodnom sastanku, između predstavnika stožera i ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića.

Vlasničko restrukturiranje trebalo bi biti provedeno u idućih šezdeset dana, do održavanja skupštine dioničara, rekla je Obradović Mazal koja je ocijenila da je u Diokiju, kao strateški važnoj tvrtki, važno što prije ponovo pokrenuti proizvodnju.

Po njezinim riječima, Vlada je preko tvrtki u državnom vlasništvu već dosta učinila da se to ostvari. Uvjeti za pokretanje proizvodnje su stvoreni, a to će omogućiti i isplatu plaća, dometnula je.

Najavila je da će Vlada pomoći restrukturiranje i da će sa sindikatima i stožerom dnevno pratiti situaciju. Pozvala je i Upravu da pridonese restrukturiranju.

Sastanku Obradović Mazal - Stožer za obranu Diokija prethodio je prosvjedni skup radnika Diokija koi su se razišli nakon što su čuli rezultate sastanka svojih predstavnika s ministrom Mrsićem.

(Hina) xduk ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙