FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 17. siječnja

Autor: dduk
ZAGREB, 16. siječnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 17. siječnja.

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva financija, gradova Šibenik i Rijeka te Istarske i Primorsko-goranske županije i tvrtke Ekoplus potpisat će ugovore o zajmovima za tri infrastrukturna projekta sufinancirana iz pretpristupnih programa Europske unije ISPA i IPA, ukupne vrijednosti 23,18 milijuna eura. Grad Šibenik sklopit će ugovor za financiranje ISPA projekta regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac, a Istarska županija za IPA projekt županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun. Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i društvo Ekoplus sklopit će ugovor s Ministarstvom financija za projekt županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina (11,00 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5).

ZAGREB - Na konferenciji "Lokalna partnerstva za zapošljavanje - budućnost nove financijske perspektive" bit će predstavljene županijske strategije razvoja ljudskih potencijala s potencijalnim projektima. Kako je najavljeno, konferenciju će otvoriti ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Na skupu će, uz ostalo, biti predstavljena nova grant shema "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja (2010.-2011.)" čija je ukupna vrijednost 1,87 milijuna eura (9,30 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Predstavnici Koordinacije prijevozničkih udruga i komora na konferenciji za novinare u Hrvatskoj obrtničkoj komori predstavit će najvažnije zahtjeve za podizanjem konkurentnosti hrvatskih cestovnih prijevoznika prije ulaska Hrvatske u EU, koje će uputiti resornom ministarstvu, Vladi i Hrvatskom saboru (12,00 sati, Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49/II).

ZAGREB - Sindikat naftnog gospodarstva održat će ispred pogona tvrtke Dioki konferenciju za novinare u povodu prosvjeda upozorenja koji je najavio Stožer za obranu Diokija. U sindikatu kažu da je više od 400 radnika Diokija zabrinuto za svoja radna mjesta jer više od pola godine postrojenja stoje, a posljednja tri mjeseca nisu dobili plaću. (10,00 sati, DIOKI, Čulinečka cesta 252 - kod ulaza u pogon).

ZAGREB - Generalni direktor ruske naftne državne kompanije "Zarubežnjeft" Nikolaj G. Brunič na susretu s novinarima izvijestit će o planovima kompanije za investiranje i poslovanje u Hrvatskoj. Zarubežnjeft je preko svoje tvrtke-kćeri već nekoliko godina prisutan na tržištu regije kao vlasnik Rafinerije nafte Brod i Rafinerije ulja Modriča. Prošle je godine Zarubežnjeft osnovao tvrtku Nestro Sava u Hrvatskoj preko koje planira intenzivirati poslovanje na hrvatskom tržištu (10,15 sati, Veleposlanstvo Ruske Federacije, Bosanska 44).

ZAGREB - Konzultantsko-revizorska kuća Deloitte i magazin Lider organiziraju konferenciju "TMT trendovi u 2012." na kojoj će biti predstavljeno Deloitteovo globalno istraživanje o ključnim trendovima iz sektora tehnologije, medija i telekomunikacija u ovoj godini. (9,30 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙