FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banke eurozone planiraju udvostručiti krizne pozajmice od ECB-a - mediji

Autor: mpuk
BRUXELLES, 31. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Neke od najvećih banaka eurozone kazale su za Financial Times da se pripremaju ponovo iskoristiti shemu kriznog financiranja koju je uspostavila Europska središnja banka i posuditi i do dva puta više novca u veljači nego što su učinile na aukciji u prosincu.

Bankovni čelnici kazali su za FT da bi mogli udvostručiti ili čak utrostručiti zahtjeve za financiranjem na ECB-ovoj aukciji trogodišnjih zajmova 29. veljače, što je dodatni znak manjka likvidnosti u bankovnom sektoru.

Čelnici triju banaka, koji su željeli ostati anonimni, rekli su da planiraju povećati sudjelovanje u ECB-ovom programu jačanja likvidnosti za dva do tri puta.

U prvoj od dvije planirane ponude jeftinih zajmova namijenjenih bankama pogođenim dužničkom krizom eurozone, financijske institucije su 22. prosinca posudile od ECB-a 489 milijardi eura.

Europska središnja banka ponudit će krajem veljače još 325 milijardi eura u drugoj aukciji trogodišnjih zajmova, procijenili su trgovci obuhvaćeni Reutersovom anketom.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙