FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

u BiH konferencija Crvenoga križa o oružju

Autor: zkre
SARAJEVO, 30. siječnja 2012. (Hina) - Dvodnevna konferencija o uporabi oružja prema međunarodnom humanitarnom pravu i snažnijoj zaštiti civilnog stanovništva, na kojoj sudjeluju predstavnici Hrvatske, Srbije, BiH i međunarodnih organizacija, započela je u ponedjeljak Sarajevu.

Konferencija koju organiziraju Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC) iz Ženeve i ministarstvo obrane BiH treba dati doprinos razvoju prakse međunarodnog humanitarnog prava u pogledu utvrđivanja odnosa prema pojedinim vrstama naoružanja te vođenju vojnih operacija i zaštite civilnoga stanovništva koje sve više strada u modernim oružanim sukobima, krizama i konfliktima.

"Koliko god treba normirati sve odredbe međunarodnog humanitarnog prava, mislim da ključna poruka ovog skupa može biti da je prevencija rata kao instrumenta za rješavanje otvorenih pitanja najbolji pristup primjeni međunarodnog humanitarnog prava", rekao je ministar obrane BiH Selmo Cikotić.

Voditelj izaslanstva ICRC-a u BiH Boris Kelečević istaknuo je da je važno ukazati na posljedice rata u BiH, a napose opasnosti koju predstavljaju neeksplodirane mine u toj zemlji.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙